Az Ady parkról

Az Ady parkról

Az Ady park színpad Debrecen első szabad előadói tere, amely a város központjában, a Csokonai Színház és az Ady Gimnázium által bezárt téren található.

A „szabad színpad, szabad mikrofon” Nyugat-Európa és az Egyesült Államok nagyobb városaiban több évtizedes múltra visszatekintő kezdeményezés, amely alapvetően azért indult útjára, hogy a kezdő, vagy éppen csak kevésbé ismert előadók számára fellépési lehetőséget kínáljon és összekösse őket, az élő produkciók iránt érdeklődőkkel. Egyszóval, hogy aki szeretné bemutatni a műsorát, előadni a versét, vagy elénekelni pár dalt, annak legyen erre esélye megfelelő környezetben és közönség előtt. 

Az Ady park szabad színpadának célja, hogy lehetőséget, színpadot adjon a debreceni, a környéken élő, vagy éppen csak a városba látogató olyan előadóknak, zenészeknek, táncosoknak, slammereknek és a listát még hosszan folytathatnánk, egyszóval azok számára, akik szeretnék megmutatni, bemutatni, előadni produkciójukat. Ők most az Ady parkban hetente három alkalommal teret, helyet és porondot kaphatnak. A park pódiumát azonban nem csak a szabad színpadi napokon, meghirdetett programjain tölthetnék meg attrakcióval a jelentkező előadók, hanem a hét további napjain bárki és bármilyen csoport próbálhat, készülhet az Ady parkban. 

Ki jelentkezhet?

Az Ady park szabad színpadán kortól függetlenül bárki, bármilyen műfajban, bármilyen produkcióval felléphet. Legyen az egyéni vagy csoportos tánc, instrumentális, énekes vagy éppen elektronikus, komoly és komolytalan, pop, rock, világ, alter vagy akármilyen zene, performansz, drámacsoport, monodráma, próza, slam, stand up…

Hogyan?

Itt a honlapon, a Jelentkezésre kattintva, pár információ megadásával, a fellépés, vagy a próba időpontjának megjelölésével. A próbára jelentkezőktől ennyi elég is. Fontos viszont, hogyha az Ady park műsorában szeretnél szerepelni, akkor adj meg egy youtube linket, amelyen keresztül a műsorodról készült videó, vagy zene esetén hangfelvételedet le tudjuk játszani.   

Ha tehát bármilyen produkció van a tarsolyodban és azt szeretnéd bemutatni, vagy csupán egyedül, illetve csoportoddal szeretnél színpadon próbálni, akkor vár az Ady park.

 

en